donderdag 20 oktober 2011

broekjes!!!!

Ik probeerde iets 'gewaagds'!!Maakte een broekje voor 'madame rok' (zoals ze liefdevol door haar papa wordt genoemd).Eentje uit een japans kado'tje .Een kortje,met een 'dansrokdeel' (ja,ik moet dat wel aan de dochter verkocht krijgen hé).Op de foto superschattig,een beetje spannend aan de poep en dan uitzwierend!Kan niet misgaan,is echt bijna een rokje!?Bij het knippen van het patroon begon ik al een beetje te twijfelen over het maatje,zag er toch wel allemaal heel erg groot uit.Ik knipte een 100 voor een vierjarige,zou dat toch wel ongeveer moeten kloppen niet?ze draagt bijna 110.Niet dus,veels te groot...Maar ze wou het wel dragen,dus de foto's hieronder zijn getrokken na een schooldagje,waarin ze lekker es gevallen en een badje...Ze was mede direct verkocht door het roodkapje figuurtje dat ik er op had gestreken,ja,een beetje vals spelen,moet kunnen.En nu vroeg ze toch wel zelf achter nog een broekje zekers??Dochters!



 Ik heb het broekje woensdag gemaakt,want ik heb woensdag uitgeroepen tot 'kindjesdag'.Eigenlijk was dit al een beetje zo,dor hun half dagje,maar nu gaat het naaiuurtje van die dag ook naar hun,deze week iets voor Marie,volgende week is het aan Toon.Want ze worden naaigewijs tegenwoordig een beetje verwaarloosd.De vriend,ach,die heeft toch al in die zes jaar dat we samen zijn een gsm hoesje gekregen zeker!!! ;)

Vandaag had ik ook een vrij dagje (de voordelen van parttime te werken) dus kon ik ook nog eens voor de winkel naaien.En daar er zondag weer achter jongensspullen gevraagd werd,ben ik eindelijk eens aan een reeksje broekjes begonnen!Er is er al eentje af,er liggen er nog een stuk of tien te wachtten op afwerking....
Ik ga ze op deze manier maken,dan heb ik toch wel het gevoel een eigen dingetje af te kunnen geven!Deze op de foto is van een lekker warme jogging gemaakt,er komt ook nikkivelours en jeans!!En alhoewel ik ze eigenlijk vooral voor de jongens wou maken,voel ik toch wel dat er ook meisjesexemplaren gaan komen..
Voorts heb ik eindelijk besloten wat er al een tijdje zat aan te komen en wat door mijn omgeving alleen maar wordt toegejuicht!Ik ga stoppen bij H&M en zoek nu dus een andere job-die-de-rekeningen-betaalt.Liever eentje die ik graag ga doen....en die  bij mijn huidige leventje past!Ik ben namelijk tot besef gekomen dat met deze job,ik,mijn kindjes en vriend veel tekort doe en daar zij tochwel het belagrijkste zijn,moet de rest maar veranderen!!
Dus sollicitatie tips (heb da eigenlijk nog nooit gedaan!) of leuke jobs in mijn buurt!!Laat maar komen ;)

3 opmerkingen:

  1. Knappe broekjes!! Ik kijk al uit naar de meisjesversie van de lange broek! Dat model is echt super knap en zeker ook geschikt voor meiden lijkt me!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie broekjes! Echt hele leuke modelletjes! Ik ben ook fan van die Japanse boekjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die broekjes zijn zo heerlijk kindvriendelijk, makelijk om bewegen en aandoen en aantrekkelijk van kleurtjes, zo geslaagd!
    En wat je solliciteren betreft, groot gelijk!
    Mijn tip, erin geloven, niet het eerste het beste aannemen maar iets waar jezelf volledig achter staat, eventueel iets nieuw gaan studeren in combinatie met een job.
    Veel hoge opleidingen kan je met een swich programma volgen.
    Wat je ook doet ik duim voor je en wens je heel veel succes en weet dat je heel wat in je mars hebt!
    Een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen