maandag 18 april 2011

.....en 't zonneke scheen op ons bolleke.....

 Vandaag was het een zomers dagje op kindformaat!
Smorgens naar de speeltuin op LO,daarna eventjes langs de dieren uit de zoo!


 De zon op ons bolleke,brandde een beetje,dus bij thuiskomst ben ik toch weer achter mijn masjientje gaan zitten!Marie koos het patroon en de stofjes.Mama naaide!




Ik had eigenlijk een zonnehoedje uit mijn japansboekje in gedachtte,maarja.Zij niet,niet mooi!En dus werd t dit!Ik had wel geen juiste vlieseline meer liggen,dus is het kapje iets minder stevig.Ik heb het iets anders gedaan dan hoe ze het zeggen,zij doen iets 'raars' met de bies langsvoor,daar had ik geen zin in,dus heb ik het kapje er gewoon onder aan gezet!Ook de zijkanten heb ik van een biesje voorzien,omdat ik nog steeds niet goe doorheb hoe ik nu zo'n rolzoompje doe!Ik heb nochtans zo'n voetje en al!

Heb ook nog een foto'tje van mijn tasje ;),t zelfde als wat ik weggeef,maar dan in mijn favouriete kleuren van het moment!
Ik ga het tasje nog maken,maar dan in andere stofjes,iets minder dikke,want bij het keren,krijg ik het toch steeds (2x) voor elkaar om ofwel de stof te scheuren,ofwel trek ik de naad open!Iemand al meer tasjeservaring?
Pff,en morgen begint er weer een werkweek!

























6 opmerkingen:

  1. Niet dat ik een specialist ben, maar opening om te keren mss best iets groter maken?
    Zelf laat ik die toch liever iets groter zodat het vlot gaat, dan miserie te hebben :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja,maar hier( http://verypurpleperson.com/2010/04/making-reversible-bag.html ) halen ze heel die tas door zo'n 'draaglus',ik ga ze idd nog iets meer open laten volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hm ja, dan ligt het volgens mij aan de "te dikke" (Ikea?)stof.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. jep,ikea stof!altijd goed om eens een testje mee te doen ;)
    ga hem eens in een dunner stofje maken en dan weet ik of het aan mij ligt of de stof (ik ga sowieso zeggen,dat het aan de stof lag ;) )

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Meer openlaten is nogal moeilijk denk ik, niet? want zo'n draaglus kan je alleen maar breder maken volgens mij (en je patroon dus aanpassen)..
    Hier is gisteren van naaien niet veel meer in huis gekomen... heel de dag buiten en savonds communiekaartjes proberen maken....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik ga hem de volgende keer meer openlaten aan de start van de draaglus,zodat ik heel die lap stof maar door een cm of 2 moet trekken,zal ook wel wa doen,denk ik?

    BeantwoordenVerwijderen