zondag 31 juli 2011

verjaardagsrok nummer twee!!

Ik was een maandje geleden jarig.Heb tijdens het maandelijks(of we proberen dat toch) etentje met de 'grieten',een kadobon gekregen van bij Julija's .Het is een voordeel,zo'n duidelijke hobby!!                 
Ik heb mij daar twee stofjes gekocht deze van Michael Miller en eentje van Kokka met een melodymiller-printje,waar ik nie direct een juiste afbeelding van vind..het is er eentje met mosterdgele achtergrond,ik kocht er maar een metertje van,omdat ik niet goed wist wat ik er mee ging doen...nu wil ik er een rokje van,aja!
Maar,ik heb dus niet genoeg om er ook een heupdeel uit te krijgen
ik denk dus dat ik er ofwel eentje uit jeans bij ga doen,ofwel iets compleet anders zal maken....twijfeltwijfel.........
Maar dan nu het rokje,is een burda'ke geworden,omdat ik ook wel eens een 'zwierrokje' wou (jaloers op de dochter,foei!!)Ik had deze al eens in een korte versie voor mezelf gemaakt omdat ik dacht dat dat beter ging zijn,voor mijn ellelange *ahum* benen.Maar eigenlijk is dees lengte veel beter en leuker om te dragen.
Toen ik knipte had ik het nog niet echt door,maar na 5cm te stikken vond ik de stof toch wel heel erg meerekken...dus vlug stretchsteek en boventransportvoetje aan!Geen probleem meer,ik zag zelfs ergens de mogelijkheid om mijn rits weer eens achterwegen te laten...doe ik wel meer natuurlijk!Ik was namelijk al een beetje binnensmonds aan het vloeken,omdat ik geen passende rits liggen heb en met mijn knie zie ik het nog steeds nie zitten om 'effe' naar de Veritas ofzo te gaan.Ik heb een rolzoomvoetje bij mijn machientje,dus wou ik die ook nog eens testten,het 'boekje' raad een recht steek aan,dus gebruikte ik een kleine-brede zigzag,weet t nie goe?Maar het rokje is af!!Dus happy-me
heeft weer een ritsloos rokje bij!!Ga volgende keer,toch een maatje kleiner nemen,want zal dit toch wel es warm mogen wassen...
Oh en dan heb ik nog een vraagje,omdat de vorige verkoop zo goed is meegevallen,we er nog enkele in het vooruitzicht hebben,de stofkast vol genoeg is.Dacht ik een overlock te kopen....staat al lang op het lijstje en nu heb ik het geld (bijna).Maar welke?Ik dacht er hier eentje te kopen,maar welke?
Ik zelf ben ongelooflijk tevreden met mijn blauwke en zou dus best terug een Pfaff durven kopen,maar wie heeft er een?En wie is er zo tevreden met zijn overlock dat ze dat durft aan te prijzen??Ik kan er nog geen fortuinen aan uitgeven,zal ergens de middenprijs zijn denk ik?Iemand?

2 opmerkingen:

  1. zo 1 zou ik ook wel willen!!!

    echt mooi!

    xx lies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met vertraging toch nog een dikke proficiat voor je verjaardag - je hebt jezelf een erg mooi rokje cadeau gedaan! Een overlock? Waauw, nee zo "rijk" ben ik (nog) niet - maar het lijkt me n heerlijk masjien - als je er 1tje gevonden hebt laten zien hé!

    BeantwoordenVerwijderen